VIII Expofil catalana
25 de juliol de 2013
Les riuades a Girona
3 d'agost de 2013
Show all

    En homenatge a la ciutat de Girona, la capital de la nostra demarcació, encetem avui un apartat d’aquest blog del Catalunya Postal mitjançant el qual els hi anirem oferint imatges, la majoria d’elles inèdites i algunes d’autor desconegut, corresponents al primer quart del segle passat, que tant poden ser il.lustracions com ésser fotografies, totes elles de generós tamany i que no han estat comercialitzades.

    El tema de les targetes postals, igualment de Girona ciutat,  hi anirà en un altre apartat; en aquest cas, es tractarà d’un material de més fàcil coneixença, tot i que tractarem de triar coses notables, d’entre elles algunes imatges sorgides de la càmera del retratista local més prestigiós i cotitzat, en Valentí Fargnoli.

   En el cas del primer bloc i atès que com hem dit es refereix a imatges úniques, no conegudes, i quant a les pintures, aquarel.les i realitzades amb altres mitjans plàstics, peces originals, ens permetreu que hi afegim el segell del nostre arxiu personal. Aquests fonts documentals formen part del conjunt del Catalunya Postal.

    Xavier

img153 img152   

Cartells originals de Fires de Girona, dos d’ells corresponents a l’any 1925img154 img155

Any 1933, primera edició del certamen comercial de Girona creat per la Cambra de Comerç i ubicat a tocar Correus, just al davant dels actuals Jutjats. Fotografia realitzada i dedicada al revers per P. Pereferrer, el creador de la històrica casa Foto Lux, de la plaça de l’Oli.

img157  Antiga estació del f.c. Barcelona-França

img161 Plumilla del dibuixant madrileny F.Muriasimg158

Pça Marquès de Camps i entrada al carrer Nou, tot travessant l’antigua muralla de l’Eixample

img159 img160

Dues instantànies agrícoles i ramaderes captades en un Fontajau encara verge i amb la ciutat al fons.