Montserrat
11 de novembre de 2013
Santa Cecília, patrona dels músics
22 de novembre de 2013
Show all

   Avui dia 22 es compleixen els 50 anys de l’assassinat del president nord-americà John Fitzgerald Kennedy, qui tot i el seu curt mandat de poc més de dos anys haurà passat a la història com  un dels més carismàtics i recordats, en la línia del primer de tots ells, George Whashington, i del també desparegut per atemptat criminal, Abraham Lincoln.

   A la pàgina de Col.leccionisme del Diari de Girona publiquem aquest diumenge un recordatori de l’efemèride, d’aquest trist esdeveniment que trasbalsà l’opinió pública mundial, i alhora mai no suficientment aclarit tot i tractar-se del país més poderós del món, i de la figura del seu primer mandatari.

   Les grans figures de la història, de qualsevol època, quan gossen posar fre a la corrupció de les castes que tots hi podem conèixer, quan planten cara a les injustícies socials, ho han tingut clar: Jesucrist, Kennedy, Luther King, el Papa Joan Pau I …,per esmentar només un grapat dels centenars i milers de valents ajusticiats presumptament, o morts en estranyes circumstàncies…, i  per descomptat impunement.

w-img286

   Kennedy, no ha estat prou respectat per l’administració del  seu país quant a la filatèlia i a altres efectes del col.leccionisme popular, el termómetre o acta notarial de la vida diària. Curiosament, a l’estranger se li ha tingut més en compte, i a la mateixa Alemanya Federal li han dedicat més records immortals, com pot ésser aquest segell del qual hi reproduim tot un foli sencer, emés l’any 1964. Per altra banda el president, a la seva històrica visita al Berlin occidental el 24 de juny de 1963 i al costat de l’alcalde de la ciutat, Willy Brandt, digué allò de “jo sóc un berlinès més”. A l’arxiu també hi conservem un bonic document filatèlic de l’efemèride, així com diverses fotografies, algunes d’elles tot just al davant del “mur de la vergonya”.

   Xavier