Programes de festa major de Girona
28 d'octubre de 2014
32 anys de divulgació
28 d'octubre de 2014
Show all

    Sant Narcís, la figura del patró de Girona la podem veure a través d’un bon nombre d’antics gravats, de goigs, i de realitzacions plàstiques presentades de molt diverses maneres, majorment làmines,els reversos de les quals hi acompanyen un escrits al.lussius.

   Des de la col.lecció del Catalunya Postal hi mostrem aquests dos exemplars com a representació de tot el conjunt, una rica i variada col.lecció. A banda, recordar en aquest bloc que el nostre arxiu compta amb els originals i mai no comercialitzats  ni publicats-únicament els hi exposàrem l’any 2011 per fires, al Dominical del Diari de Girona-, d’un reportatge de 19 fotografies realitzat el 21 d’agost del 1936 arran de l’obertura del sarcòfag de Sant Narcís ubicat d’antic a la basílica de Sant Feliu, i que dies més tard el seu contingut amb les restes momificades del patró- conservades des del seu martiri i mort l’any 308- en serien profanades, segurament cremades però evidentment desaparegudes per sempre més. Per sort, conservem aquestes imatges úniques i irrepetibles, ja mostrades en un comentari anterior.   Xavier

resized_img416 resized_img417