Targetes polivalents
26 de novembre de 2014
Sant Francesc Xavier
3 de desembre de 2014
Show all

   Ay, Marilyn, la gran i immortal Marilyn ¡

   Un dels apartats del Catalunya Postal està dedicat al cinema, en totes les seves expressions sobre paper: programes de mà, cartells, fotografies, autògrafs, postals, llibres …  Enmig d’aquest extraordinari i màgic món del setè art, hi destaquen amb llum pròpia artistes que marcarien una època, d’entre els quals i malgrat haver-nos deixat a una edat molt primerenca, hi ha uns quants, que es podrien comptar amb els dits de la mà, convertits des d’aleshores en veritables icones del cel.luloide i de la vida social dels seus respectius entorns.

   Un d’aquests personatges fou l’actriu Marilyn Monroe. Sobre la mateixa, n’hem escrit nombroses vegades a la premsa i a més aportant imatges no gaire conegudes. Gairebé tothom coneix la seva trajectòria, el seu currículum cinematogràfic, els seus matrimonis, les seves “perilloses” i influents amistats, i com no, el seu traspàs a una edat en què normalment qualsevol professional tot just comença a assolir el reconeixement general.

resized_img540

  Hi portem avui la Marilyn al blog per l’exposició de fotografies que el proper dia 12 s’obrirà a la parisina Galerie de l’Instant, propietat de la reconeguda fotògrafa Julia Gragnon, amb una selecció d’extraordinàries instantànies. Ja durant el mes de maig de l’any passat, a Mondo Galeria de Madrid, un altre fotògraf que tingué l’ocasió de copsar l’activitat de l’artista, el novayorquès Larry Schiller, hi posà a la venda un bon lot d’imatges de Marilyn.

resized_img541

  Al Catalunya Postal som més modestos, però hi tenim amb un sa orgull tot un àlbum dedicat monogràficament a la Monroe, amb aportaciones vingudes de l’estranger i recollides durant anys. Aquí hi mostrem un parell d’elles. Amb més espai, haguéssim gaudit d’ensenyar una nombrosa quantitat de les mateixes.   Xavier