Marilyn Monroe
29 de novembre de 2014
Curiositats literàries
17 de desembre de 2014
Show all

       Avui, 3 de desembre, mig món celebra la diada de Sant Francesc Xavier, un dels noms més coneguts i extesos al nostre país. 

resized_img544 resized_img545

 No voldríem pas glosar aqui la biografia del sant navarrès, simplement recordar l’onomàstica i acompanyar-hi sengles targetes d’ Espanya, Portugal, Alemanya i Estats Units: La figura del sant amb el mapa dels seus viatges orientals; la commemoració del quart centenari de la seva mort, en targeta de la India Portuguesa; una estampa litogràfica amb versos al darrere; i la façana de la Missió de Tucson, Arizona.

   No obstant això, vagin per tancar aquesta breu resenya només unes dades. Francesc Xavier va néixer al Castell de Xavier el 7 d’abril del 1506. Morí el 3 de desembre del 1553. Missioner jesuita, fou amic i col.laborador d’Ignasi de Loyola, fundador de la Companyia de Jesús.

     (Josep) Xavier