Curiositats literàries
17 de desembre de 2014
El periodista Emili Casademont
24 de desembre de 2014
Show all

   Acabem de renovar la presentació del web Catalunya Postal, amb l’afegit de prop d’un centenar de noves imatges, tant de postals com d’altres documents, d’entre els quals hi destaquem els de caire catalanista. Alguns d’aquests exemplars ja els vam exposar a les darreres fires i festes de Sant Narcís, al Saló de Plens de l’Ajuntament de Girona, dins del marc de la tradicional mostra que organitza anualment la Societat Filatèlica Gironina.

resized_img552

     Periòdicament hi continuarem ensenyant material ben divers, corresponent a la ingent quantitat de temàtiques, amb especial atenció com és natural a les de la nostra terra, tant pel que fa al vessant topogràfic com al temàtic i costumista, amb una història que en alguns casos es remunta fins a uns 115 anys enrere.

     D’entre aquestes noves imatges hi destaquem algunes d’úniques, ben originals i sense cap reproducció ni comercialització, com són les instantànies de les restes momificades del patró de Girona Sant Narcís, ossos despareguts al començament de la guerra civil espanyola, i obviament sense cap més oportunitat de tornar a ser fotografiats. A més hi posem especial atenció en unes targetes pintades i escrites de puny i lletra del polifacètic artista modernista Apel.les Mestres, un conte infantil desenvolupat al llarg d’un seguit d’exemplars, que serien adreçats a un únic destinatari pel correu postal de l’època, fa més de 100 anys.

   Recomanem que les persones interessades a contactar-nos ho facin via email, per guanyar tots plegats en rapidesa, comoditat i l’avantatge de poder adjuntar-hi il.lustracions.

    Xavier