Autògrafs d’artistes del teatre català
4 de febrer de 2015
Cassà de la Selva i els Estels Blaus
11 de febrer de 2015
Show all

    Les cotitzacions de les pintures sembla ser que no tenen sostre a hores d’ara. Continuament s’està trencant tots els rècords, i el més punyent de tots s’hi ha esdevingut aquests dies amb la compra per part de l’Autoritat de Museus de Qatar del quadre de Paul Gauguin (1848-1903) titulat Nafea faa ipiopo?,  Quan et cases?.   L’obra de l’etapa tahitiana del pintor francés s’ha adjudicat per 300 milions de dòlars, que al canvi representen uns 265 milions d’euros.  Quasi res …¡

resized_img084

     A l’apartat dels pintors, el Catalunya Postal compta amb un bon nombre d’àlbums dedicats als més coneguts creadors, de totes les èpoques i com no i pel que fa en aquest cas als contemporanis -segona meitat del s.XIX i tot el s.XX-, a artistes com Picasso, Dalí, Miró, Munch, Van Gogh, Cezanne, Matisse, Renoir, Degàs, Toulouse-Lautrec, i el mateix Gauguin, entre d’altres. Algunes edicions de postals i de làmines corresponen a diverses dècades enrere, i el paper de suport ve essent diferent segons el moment i els tipus d’impressió a l’ús.resized_img088

   De dita col.lecció n’hem separat el quadre Nafea faa ipiopo?, reproducció que correspón a una edició antiga del Museu de Belles Arts de Bâle, espai on la família propietària, els Staechelin, li tingueren dipositat durant dècades. A més, hi acompanyem tres obres més de Gauguin, igualment representatives del seu pas per Tahití.    Xavier

P.D. Com a curiositat hem obert l’àlbum dedicat a l’etnografia polinèsica, i ens ha cridat l’atenció aquesta postal de l’any 1900 que mostra dues indígenes tahitianes, la Nini i la Taitua, que molt bé podrien haver estat models de Gauguin.

resized_img130 

  Per altra banda i atès que durant molts anys hem vingut rebent correspondència de Papeete, la capital de Tahití, també trobem curiós d’incloure aquest sobre filatèlic de primer dia dedicat al tema espaial francès, que fóra emès el 10 de gener de 1990, justament ara ha fet 25 anys, i que vam rebre a la nostra anterior adreça de Cassà de la Selva.         resized_img134