Rècord a la història de l’art
7 de febrer de 2015
Temps de Carnavals
21 de febrer de 2015
Show all

    Allà per l’any 1970, la única televisió d’aleshores, l’oficial TVE, emetia un programa de gran audiència que es titulava Tele-Club, campo Pop, dirigit pel popular Alfredo Amestoy, i comptant com a realitzador amb Luis Leal Soto, qui seria un dels primers a aplicar aquell innovador invent de Valerio Lazarov conegut com a zoom.

   El programa en qüestió estava dedicat a totes les regions espanyoles, on s’hi escollien una o dues poblacions d’entre 5.000 i 10.000 habitants, i que tinguessin algun grup musical novell. Gràcies a la bona mà de Jaume Teixidor, per representar Girona i bona part de Catalunya fou adjudicat a Cassà de la Selva tal honor, i essent el conjunt Estels Blaus el triat d’entre l’ampli elenc de conjunts i músics locals.

  Personat Leal Soto a l’Ajuntament cassanenc, va demanar per si hi havia algun cronista local, o corresponsal de premsa, que li pogués confeccionar un guió sobre temes característics del lloc i de persones per entrevistar. Aquest cronista que els parla, llavors amb 17 anys d’edat i dos d’informador, fou cridat per a dita tasca, i del seguit d’entitats, presidents i persones intervinents, s’hi afegí ell mateix per informar sobre la joventut local (veure la fotografia adjunta, captada per Josep Abellí directament del televisor aquell 8 d’abril de 1970).    resized_img091

    Els Estels Blaus hi actuaríen d’una manera exitosa tant al pati de la fàbrica de conglomerat de suro Reliable com al fi de festa, celebrat a la discoteca Sir Thoma’s. A la fotografia que hi mostrem, encara hi era l’anterior cantant Xevi Carrera, quan al programa de TV ja hi actuaria el seu successor, Rafa Vilanova, actualment encara en actiu a La Salseta del Poble Sec. Romanen igualment treballant com a músics, el bateria Josep M. Cassà, i el teclista i vocal Benet Nogué.

resized_img092

   Fa pocs dies, a l’espai de música revival de la 2 de TVE apareixeria un resum d’aquell programa dedicat a Cassà, esdeveniment que també ha estat aprofitat pel Club 8,5 per procedir a un recordatori durant el prestigiós festival de cine amateur, MACCA, celebrat aquest darrer cap de setmana a Cassà.             Xavier