Cassà de la Selva i els Estels Blaus
11 de febrer de 2015
Postals de cel.luloide
26 de febrer de 2015
Show all

   Durant aquests dies s’estan celebrant una temporada més, aquí i arreu, els nostres Carnestoltes, o els Carnavals com s’hi anomenen per tot l’orb des de temps immemorials. La festa pagana per excel.lència, convertida antològicament en un refleix costumista que hi arriba a tots els ordres de la societat.

resized_img135 resized_img136

   I com no podia ser d’una altra manera, de vestigis documentals n’hi ha a dogo, i ben cridaners per cert. Dels àlbums dedicats a la temàtica corresponent els hi presentem una il.lustració de finals del segle XIX que mostra la arxifamosa desfilada de les flors a Nice; una instantània d’estudi sobre un cartró de mida superior a la d’una postal, que ensenya una colla de gent disfresada -any 1900, a la ciutat d’Hamburg-; i una altra targeta, aquesta més moderna, igualment de carnavals alemanys, corresponent a les rues de Colònia.              Xavier

resized_img137