Artistes de l’espectacle
29 de març de 2015
Dalí i Picasso
6 d'abril de 2015
Show all

   Un dels majors atractius turístics, tot i que sense oblidar-nos de la devoció i de la tradició dels penitents, confrares i participants de cada lloc, és el dels Manais, els armats romans que durant aquests dies teatralitzen diversos passatges de la Passió de Crist, amb els seus vestits i demés eines pròpies dels soldats de l’antiga Roma.

resized_img320 resized_img321

        A la demarcació gironina aquesta tradició ve de lluny i es desenvolupa any rere any amb la millor de les voluntats i imaginació. Són diverses les poblacions de les nostres comarques que en disposen del seu corresponent cos de Manaies, i tots aquests, en nombre próxim als 800 individus, desfilarien el passat diumenge dia 29 pels carrers de la capital.

resized_img322 resized_img323

      Tanmateix i atès que els Manaies o armats els podem veure a nombrosos països de l’àmbit cristià, de l’àlbum corresponent hem triat aquestes imatges que procedeixen de diversos indrets. Hi destaquem però, les tres postals il.lustrades que hi veureu, pertanyents a la Setmana Santa gironina, i que serien editades per aquella gran figura que fou Joaquim Pla Dalmau. L’altra targeta il.lustrada, es tracta d’una litografia de principis del segle passat, alemanya, on igualment aquest costum es troba fermament radicat.

   Xavier

P.D. A la pàgina de Col.leccionisme del Dominical del Diari de Girona, hi trobareu aquest diumenge dia 5 un escrit i noves il.lustracions dedicats a la Setmana Santa de Girona.