Dalí i Picasso
6 d'abril de 2015
Mapes, escuts i blasons provincials
15 d'abril de 2015
Show all

Demà es clausura a Berlín l’exposició de 49 retrates que el pintor Gottfried Lindauer, nascut a Pilsen – Txèquia- l’any 1839, realitzà a Nova Zelanda, i que ha vingut a ser el primer cop que dites obres sortien d’aquell llunyà país, a les antípodes del nostre entorn geogràfic.

resized_img331

Lindauer retratà com molt pocs artistes arribarien a aconseguir, els tipus d’aquella terra, els personatges il.lustres i per altra banda alguns altres dels més representatius; creacions pictòriques datades i nominades perfectament, de manera que els descendents d’aquella gent, de sempre els hi han pogut conèixer.

resized_img332 resized_img333

Portats per la vocació enciclopèdica i universal del Catalunya Postal, d’imatges etnogràfiques de gairebé tots els indrets de l’orb en disposa, tant pel que fa a fotografies com a il.lustracions de tota mena -pintura, dibuix, gravat…-. Per aquest motiu ens va cridar l’atenció la mostra de la capital alemanya, i per sumar-nos-hi, aquí us ensenyem una petita selecció del nostre arxiu.  Xavier

resized_img334