Les flors del Catalunya Postal
12 de maig de 2015
Eleccions, maig del 1906
27 de maig de 2015
Show all

Avui s’ha inaugurat a la Ciutat Comtal el festival de fotoperiodisme anomenat DOCfield>15, que fins al proper 23 de juliol romandrà obert al públic a través de 38 mostres, una de les quals es titula Stories from the water front, presentada pel fotògraf hindú Balazs Gardi.

El Catalunya Postal ve dedicant des de la seva creació una especial atenció a l’etnografia mundial, amb un recull d’imatges i d’obra gràfica de gairebé tots els països i indrets, per bé que quan ens situem en territoris i nacions de grans extensions, demografia i història, la producció editorial ha vingut essent d’antic extraordinàriament profusa, com és de suposar, i per una altra banda facilitant un goig i un notable proveïment per a l’arxiu.

resized_img409 resized_img410

Tot prenent com a referència l’exposició de Gardi, hem triat de la nostra col.lecció dedicada a la Índia unes quantes cartolines ja centenàries, impresses amb la tècnica litogràfica i mostrant escenes quotidianes i típiques d’aquell vast subcontinent, com ara la preparació de la crema de difunts a Calcutta, els banys al Ganges, l’encantador de serps, els engalanats i ben profitosos elefants, i un ase realitzant feines domèstiques amb una impressionant càrrega de sacs a sobre.

resized_img411 resized_img412

Del pare de la pàtria moderna hindú i de la seva independència de l’imperi britànic, Mahatma Gandhi (1869-1948), ensenyem igualment un parell d’instantànies.    Xavier