Cent col.leccions a la mostra de Quart
8 de juliol de 2015
Ciclisme romàntic
30 de juliol de 2015
Show all

web-img110web-img111web-img109

L’actual situació de l’economia europea, amb el contenciós amb Grècia pel deute que ja ve arrossegant-se durant unes dècades, ens dóna peu a parlar de quan l’any 1936 i amb motiu dels Jocs Olímpics, foren els alemanys qui esperaven amb els braços oberts els grecs, situació de llavors ben diferent a la que hom viu a hores d’ara amb les divergències d’ambdós països, amb els seus dirigents Angela Merkel i Alexis Tsipras al capdavant.

web-img112

De la col·lecció que sobre el màxim esdeveniment esportiu del món hi compta el Catalunya Postal, hem triat aquestes targetes i cartells per il.lustrar-hi. Hi podem veure com un atleta (ben representatiu de la raça ària atès que es tractava d’una edició alemanya), corre sobre el mapa europeu tot arrencant d’Olímpia en direcció a Berlín, amb escales a ciutats importants, d’entre elles les capitals Atenes, Belgrad, Budapest, Viena, Praga i l’esmentada Berlín.

S’hi adjunten també els cartells dels Jocs d’estiu i d’hivern de dita edició, la portalada d’entrada a l’estadi, el cartell de la primera edició dels Jocs moderns de l’any 1896, i una targeta màxima postal d’una sèrie emesa a San Marino  l’any 1984, dedicada entre d’altres al primer president del COI, el grec Demetrius Vikéles, tot i que com sabreu el màxim impulsor de la recuperació dels Jocs fóra el baró de Coubertain.

Xavier