L'”eix” Atenes-Berlín
12 de juliol de 2015
50 anys del Gamper
9 d'agost de 2015
Show all

    Diumenge passat arribà a París la “serp multicolor”, una nova edició del Tour de França, la considerada com a tercera competició esportiva més important i seguida mediàticament rere dels Jocs Olímpics i dels Mundials de Fútbol.   En diverses ocasions hem escrit a la premsa sobre aquest esdeveniment i la seva trajectòria històrica d’ençà d’aquell any 1903. Aquest proper diumenge, a la pàgina de Col.leccionisme del Diari de Girona hi tornem a fer-ho.

resized_img441resized_img442

      Avui però, tractarem el món del ciclisme des del vessant romàntic i costumista. Al Catalunya Postal hi tenim una bona col.lecció de documents gràfics sobre velocípedes en general, des d’aquells artefactes precursors que inventà el baró von Drais a partir de l’any 1816 -a punt de complir doncs, els 200 anys de bicicletes-, fins als cartells de la Volta a Catalunya, tot passant per fotografies, postals i cartells de curses, de corredors, de publicitat de fabricants, i d’altres documents al.lusius.

resized_img443 resized_img444

    En els temps del romanticisme, a cavall dels segles XIX i XX, se n’editarien grans quantitats de sèries i de col.leccions al voltant de la bicicleta, tot mostrant dones, parelles, nes, colles senceres…, tant il.lustrades com a fotogràfiques. Aquí hi podeu veure una petita mostra.   Xavier

resized_img445 resized_img446