50 anys del Gamper
9 d'agost de 2015
Schubertíades sense Schubert ?
20 d'agost de 2015
Show all

     Arribat l’estiu, com marca la tradició hi acostumem a publicar articles il.lustrats a diferents mitjans, per mostrar l’amplíssim ventall d’activitats que depara la temporada del bon temps i dels banys, així com la repassada obligada als vaixells, amb els emblemàtics velers al capdavant.

resized_img452 resized_img453 resized_img454

   El tema dóna per molt certament, atès el prolífic nombre de varietats a tractar, i la riquesa fotogràfica i artística que ens vam deixar els nostres avis, aquelles generacions que ja a principis del segle passat hi anaven perdent la por i els complexes pel que feia al bany públic, i començaven a treure’s part de la roba quan de prendre les aigües i el sol hi feia el cas.

resized_img455

    Una col.lecció de fotos, postals, gravats, dibuixos i pintures sobre la mar i totes les activitats al seu voltant, i no només les lúdiques  per descomptat -també quant a viatges, comunicacions i transports, pesca, militars, descobriments…-, pot arribar a abastar milers i milers d’exemplars, ben susceptibles la majoria d’ells d’ésser exposats públicament per a goig de tothom.

resized_img451

   Hem triat per a l’ocasió unes targetes de principis del 1900, acolorides i de tarannà romàntic com en podreu veure, incloses algunes en clau d’humor, i tant si són fotogràfiques com d’il.lustrades. Trobareu aquí així mateix que la majoria de dites imatges mostren dones, la figura central del romanticisme, de tots els temps.    Xavier