Temps de banys
17 d'agost de 2015
La Diada Nacional de Catalunya (I)
5 de setembre de 2015
Show all

Avui dijous, dia 20 d’agost, s’inaugura a Vilabertran la 33ena. edició de la Schubertíada, el festival internacional dedicat al compositor austríac Franz Peter Schubert ( Viena, 1797-1828). Durant deu dies tindran lloc uns 17 concerts, amb les més destacades figures del

gènere, i al voltant de l’obra de l’artista.resized_img456 resized_img457

Tot i la seva prematura mort, amb només 31 anys, Schubert deixà una impressionant obra, centrada especialment en els populars “lied”, aquelles peces curtes i romàntiques, que hi arribarien a tots els segments de la societat. La primera d’aquestes composicions, Grettchen am Spinnrad (Margarideta la filosa), la crearia ,l’any 1814, amb 17 anys d’edat.

resized_img458

Malgrat la categoria indiscutible d’aquest festival gironí, hi trobem a faltar als programes, cartells i cròniques periodístiques imatges del protagonista principal i motiu de dita festa. Fins i tot i als nostres escrits, sempre ens n’hem ofert, per cedir desinteressadament documents de la col.lecció – fotos, postals, partitures, gravats…-  , però ningú no ha donat  mai senyals de vida. En definitiva, “Schubertíades sense Schubert”.

resized_img459

De l’àlbum dedicat al gran mestre, hem triat aquestes imatges, unes postals editades i circulades en alguns casos, que daten de primers del 1900. Ens encantaria que a la gent involucrada se li encengués la bombeta, i ens suggerís de muntar algun dia una exposició al.lusiva.  Xavier

resized_img460