Schubertíades sense Schubert ?
20 d'agost de 2015
L’inventor del segell de correus
8 de setembre de 2015
Show all

     Davant d’una nova edició de la Diada Nacional, des del Catalunya Postal i abans del proper dia 11 hi anirem mostrant un seguit d’imatges i de documents al.lusius, corresponents tots ells a diverses èpoques i sempre en clau informativa, reivindicativa i de reafirmació nacional.

resized_img464

   Permeteu-nos que encetem la sèrie amb aquestes dues postals emeses per Òmnium Cultural l’any 1981 i dedicades a un dels majors genis artístics de la història, el malagueny Pablo Ruiz Picasso, molt vinculat a Barcelona abans del seu trajecte final cap a França. Com hom diu a les mateixes targetes: Quan Picasso va arribar al castell de Vauvenargues, va pintar de seguida la bandera catalana als respatllers de moltes cadires. Bandera catalana que Picasso tenia al capçal del llit , l’autor d’aquestes fotografies, el nord-americà David Douglas Duncan, va escriure amb raó, que el genial pintor era catalanista.

resized_img465

  Hi segueixen altres targetes, modernes però prou simbòliques, com ara la que commemora els cinc-cents anys del Llibre Català; la portada de l’edicio oficial de l’Estatut de Catalunya de l’any 1932; un mapa ètnico-lingüístic d’Europa; i un exemplar que recorda una celebració més de la Diada, amb un segell imprès de Catalunya -no de curs legal-, i un facial que correspón al del correu espanyol referit a l’Estatut de l’any 1979, amb matasegells de la Volta Ciclista de l’any 1985.     Xavier

resized_img466