La Diada Nacional de Catalunya (I)
5 de setembre de 2015
Diada Nacional (II). Reivindicacions
10 de setembre de 2015
Show all

     Dijous dia 10 s’inaugura a l’Hospital Vell de Sant Feliu de Guíxols la mostra anual que organitza l’Associació Filatèlica i de Col.leccionisme de la ciutat ganxona. El tema d’honor triat per a la present edició ha estat el del Segell Usat, una de les essències de la filatèlia per no dir la primera, i que els aficionats veterans especialment miran de conservar-la, i encara més en els moment actuals quan els nous invents quant a la comunicació, i altres crisis que el món del segell ve patint darrerament, semblaria que es volen carregar tot allò conegut fins ara.

   Pel que fa a la nostra participació, enguany la dediquem com no podia ser d’una altra manera al Segell, i evoquem el seu naixement, de la mà del director de Correus anglès, Rowland Hill, quan allà pel mes de maig del 1840, feu que aparegués el primer facial del món, el penny black.

resized_img467

          Al llarg de dues vitrines hi mostrem imatges d’aquest innovador, que per cert solucionaria un greu problema existent fins aleshores com era el pagament de la correspondència, i complementem dites targetes amb d’altres que ensenyen els carters de l’època i els diversos mitjans dedicats al transport postal de fa gairebé dos segles, i també d’etapes anteriors.   Xavier

resized_img468