L’inventor del segell de correus
8 de setembre de 2015
La Diada Nacional (i III)
12 de setembre de 2015
Show all

       De les moltíssimes mostres reivindicatives desenvolupades per part dels catalans al llarg de segles, aquí us presentem un seguit de targetes postals contemporànies, realitzades per diversos artistes i iniciatives populars.

resized_img469 resized_img470

        Amb aquesta postal que reprodueix el cartell de Pere Català Pich realitzat per al Comissariat de Propaganda de la Generalitat l’any 1936 i titulat “Aixafem el feixisme”  (foto ANC), la Comissió de la Dignitat emprengué una campanya adreçada al ministro de Cultura César Antonio Molina per reivindicar els famosos “papers de Salamanca”. El text de dita targeta: “Aquest cartell és una mostra dels més de dos milions de documents requisats pel franquisme a Catalunya en un acte de repressió política i de genocidi cultural contra els drets del poble català que caracteritzaren la llarga dictadura”.   segueix…

resized_img472

   Aquests dos exemplars són més moderns, obra de l’il.lustrador guixolenc Narcís Franquesa, corresponents a una sèrie apareguda els anys 2013 i 2014.

resized_img471

       Aquest targetó commemora el 70è. aniversari de la guerra “incivil”, i acompanya un original de la vinyeta de 10 cèntims de l’Ajut Infantil de Reraguarda.

resized_img473

    Finalment i per tancar aquest segon capítol hi podeu veure un acudit de Cesc , de la col.lecció Perla i repartit amb motiu del Congrés de Cultura Catalana de fa uns anys. L’hi acompanya una targeta-adhesiu de la campanya “No ens toqueu el català”.     Xavier