La Diada Nacional (i III)
12 de setembre de 2015
Cançons catalanes
29 de setembre de 2015
Show all

            El Col.legi Públic Puig d’Arques de Cassà de la Selva celebrarà durant aquest cap de setmana i coincidint amb la Fira de Santa Tecla de la vila, el seu 75è aniversari, esdevingut l’any passat. Amb la inauguració i la presentació d’un llibre commemoratius, es retrà homenatge a aquest centre d’ensenyament de referència. Les anteriors Escuelas Nacionales s’ubicaven llavors al que en seria Hospital Municipal de Sant Josep, l’actual residència geriàtrica local, a peu de la Rambla i a tocar del nou col.legi inaugurat el curs 39/40.

resized_img479

     Al Catalunya Postal i a resultes de ser corresponsal de premsa des de l’any 1968, hi conservem abundosa documentació en forma de fotografies, progames, opuscles i escrits originals, tant mecanografiats com redactats a mà, que donen fe de la celebració de festivals de fi de curs, d’inauguracions, d’excursions, de sessions de teatre i d’altres activitats. Les fotos que segueixen corresponen al festival del 1972, presentat pel mestre i que anys després en seria alcalde, Josep M. Dausà, i per aquest cronista, Xavier Romero. Estem parlant de 43 anys ençà i la pràctica totalitat de la gent present a la taula presidencial són traspassats, d’entre ells el mestre i regidor de l’Ajuntament, Joan Solà, que ens deixà a l’edat de 38 anys.

resized_img480

     Les següents instantànies mostren les obres del Menjador i del Cine-Teatre escolar, i una colla de voluntaris enllestint unes taules per al primer.

resized_img481

   A continuació, diversos programes i documentació que parlen de la composició de l’APAEN d’aleshores, i d’altres temes.           Xavier

resized_img482 resized_img483