Diada Tardoral de la Sardana a Cassà
3 d'octubre de 2015
El president Companys
26 d'octubre de 2015
Show all

Ahir divendres 9 d’octubre, es va celebrar el dia Mundial del Correu, una institució com sabreu antiquíssima, com l’existència pràcticament de la mateixa humanitat, i amb un abast i una influència universal, que hi arriba a tots els recons de l’orb.

resized_img492

Aquest servei, en altres temps privat per regla general, i darrerament públic -l’any 1840 a Anglaterra es va implantar per primer cop el pagament previ de la correspondència i en conseqüència i gràcies als segells el naixement de la filatèlia, amb unes prestacions assequibles i alhora amb unes obligacions puntuals-, viu a hores d’ara un canvi radical quant al seu funcionament tradicional degut a les noves tendències i a les facilitats telemàtiques, electròniques i d’altres sistemes de missatgeria, tot i que l’enviament físic d’objectes i d’escriptures manuals i ben personals, ara per ara no albiren cap més alternativa que no sigui la coneguda de tota la vida.

resized_img493

Hi estaríem parlant molt llargament sobre aquest tema, no en va el portem ben a dins per raons personals, familiars i d’afició, des d’una edat ben tempranera. Per aquest motiu, el Catalunya Postal hi dedica una atenció prioritària al món del correu en tota la seva extensió.

resized_img494

Dels centenars d’imatges i de documents al.lusius i al.legòrics, amb la figura del carter i de tots els seus mitjans de transport que hi comptem en un lloc privilegiat al nostres fons, hem triat aquests exemplars que mostren els servidors públics de la comunicació a través de diverses èpoques, d’entre ells François de Tassis, el precursor del correu públic europeu d’ara fa uns 500 anys.   Xavier

resized_img495