Felicitacions nadalenques (I)
9 de desembre de 2015
Felicitacions nadalenques (III)
16 de desembre de 2015
Show all

Les targetes postals, com a mitjà de comunicació àgil, ràpid, barat i assequible per a totes les capes socials, s’esdevindria per aquells començaments del segle XX com l’eina gairebé imprescindible per contactar amb els propers, i com ara en el cas que comentem aquests dies, el de les felicitacions nadalenques, en un format ideal per fer arribar els millors desitjos a les persones estimades.resized_img517 resized_img519

Dins des la Cartofilia temàtica, un dels apartats més nudrids de material i també més interessants pel seu costumisme ancestral és aquest de les felicitacions de les dates de Nadal, Cap d’Any i Reis.

resized_img518 resized_img520

Curiosament i tot i el motiu clarament religiós que recorda el naixement de Jesucrist, la majoria de les edicions tractaven sobre temes diguem-ne més mundans, informals, romàntics i per descomptat de costums en tots els seus vessants. Fins i tot es realitzaven sèries amb seqüències i històries completes, que per descomptat engrescaven d’allò més els aficionats i públic en general, amb trets semblants als de les col.leccions de cromos.    Xavier