Fira del Porc a Riudellots
20 de febrer de 2016
300 anys de Correus
7 de març de 2016
Show all

Dissabte passat vam oferir una conferència-col.loqui a Sant Cristina d’Aro, organitzada per l’Associació d’Amics de la Casa Màgica d’en Xevi. En aquest camp de l’esbarjo cultural i històric, necessitaríem d’hores, dies i potser molt més temps per explicar ni que fos genèricament les excel.lències i les vicissituds de la pràctica del col.leccionisme popular al llarg del temps, però especialment de forma destacada des que va nèixer la filatèlia -any 1840, a Anglaterra, amb l’aparició del primer segell de correus-, el considert com a hobby més extens i practicat arreu del món durant aquest darrer segle i mig.

resized_92 resized_89

Desenvolupat a través de diversos capítols, vam alternar la filosofia i història del col.leccionisme popular, amb la mostra d’objectes al.lusius, com ara els inversemblants suports de les postals, a més de la primera que s’hi emeté al món – Àustria, any 1869-; les medalles guanyades al campionat mundial “Madrid’2000”, dins del palmarés de més de 70 trofeus, fins a la categoria d’or; una representació de la col.lecció d’autògrafs dels divos de l’òpera; les fotos inèdites de les restes momificades de Sant Narcís; i altres peces amb “sistema”, que ofereixen música i diversos sons màgics.

resized_90 resized_85

Vam tenir-hi igualment un record per al Sr. Joan Antoni Samaranch, cristinenc de pro, amb qui vam mantenir anys de correspòndencia durant la seva estada a Lausanne com a president del COI -Comitè Olímpic Internacional. Així mateix, i en parlar de l’associacionisme, vam ensenyar els carnets que tenim com a membre de les associacions de periodistes del ram, inclosa la de l’àmbit olímpic. I com no, una referència especial al mag i col.leccionista Xevi Sala, promotor i propietari de la Casa màgica, un dels museus més importants del concert internacional quant a la seva activitat.

Hi vam restar emplaçats per a una segona part, i aprofitem aquesta crònica per adreçar-nos a altres municipis i entitats, tot oferint-los desinteressadament aquestes conferències. Xavier