El mes de juliol de 1716 es donà el tret de sortida oficial per al flament servei públic de Correus a l’Estat espanyol. Sota el regnat del primer Borbó, Felip V, i per obra de Juan Tomás de Goyeneche, nomenat Juez Superintendente y Administrador General de las Estafetas de dentro y de fuera de estos Reynos, encentarien el seu camí que justament ara complirà 300 anys, els correus públics del nostre país.
Uns 200 anys enrere, les comunicacions viurien una altra fita important, aquesta a nivell europeu, en haver-se-li adjudicat a François de Tassis, llavors patriarca d’una nissaga de missatgers que provenia de molt temps enrere, la primera línia pública del correu, entre Viena i Bruxel.les. Com a anècdota, afegirem que els actuals serveis de transport privat, taxis, deuen el seu nom precisament a aquella família.
El passat dia 28 de febrer hi vam dedicar a la pàgina de Col.leccionisme del Dominical del Diari de Girona a recordar l’efeméride, amb més informació. Aquest servei públic i universal, que ve molt estretament lligat amb la història de la humanitat, ens ha donat motius per anar escrivint periòdicament i des de fa molts anys sobre la seva trajectòria, pretèrita i actual. Per altra banda, el Cos de Correus i Telègrafs ens resulta a nosaltres molt entranyable, en haver estat el pare telegrafista, i la mare cartera.
Hi acompanyem igualment una fotografia personal, amb una saca, una gorra de carter del temps de la segona república espanyola, i la tradicional cornamusa -símbol de correus a tot arreu-, tot i no haver aquest que hi escriu funcionari com els seus progenitors, Xavier