300 anys de Correus
7 de març de 2016
Antigues il.lustracions d’etnologia gironina
14 de març de 2016
Show all

Ahir es va celebrar arreu del món la Diada de la Dona treballadora, un reconeixement que dit sigui de passada, l’hauríem de tenir en compte tots plegats al llarg de l’any sencer. Al nostre espai del Facebook ja hi van passar un petit comentari al respecte, juntament amb aquestes postals que mostren dones de tres punts de l’orb ben diferents i distants: Vietnam, Israel i Alemanya.

Marca_Aiguaimg404_1Marca_Aiguaimg405_2

A banda d’aquestes imatges, i sisplau que ningú no ho prengui com a una frivolitat o manca de respecte vers la dona, hi acompanyem diverses il.lustracions, en qualitat litogràfica la majoria d’elles,  exemplars de fa més de 100 anys, que ensenyen la bellesa femenina en tot el seu esplendor.

Marca_Aiguaimg406_1 Marca_Aiguaimg407_2 Marca_Aiguaimg408_3

 

A més a més i per recordar Ramon Casas en els 150 anys del seu naixament -el proper diumenge publiquem al Diari de Girona un escrit al.lusiu-, hi podem veure una de les postals que va pintar per al col.lectiu “España Cartófila”, juntament amb altres exemplars obra de companys seus del modernisme i art deco francés, amb Alphonse Mucha al capdavant.

Marca_Aiguaimg402_6 Marca_Aiguaimg409_4 Marca_Aiguaimg410_5

El col.leccionisme cartòfil, fotogràfic i del paper imprès en general, ha dedicat des de sempre una especial atenció a la dona, en els vessants costumista, etnogràfic, artístic i romàntic. Les targetes on elles són protagonistes superen en molt les dedicades a altres persones, en qualsevol activitat i representació.     Xavier