La diada de la Dona treballadora
9 de març de 2016
La Setmana Santa a Girona
17 de març de 2016
Show all

Les contínues entrades de material fan que no abaixem la guàrdia, i que a diari estiguem remenant àlbums i més àlbums. Aquests dies els dediquem a les imatges corresponents a l’entorn gironí, en aquest cas concret tot parlant d’il.lustracions.

Marca_Aiguaimg422_1 Marca_Aiguaimg423_2

Els artistes plàstics han vingut palesant d’antic els trets i els costums ancestrals, regionals, etnològics i etnogràfics en la seva globalitat. Quan es tracta d’edicions centenàries, aleshores la presentació resulta molt més atractiva en tant que estem parlant de litografies, aquella magistral tècnica gravada sobre pedres.

Marca_Aiguaimg424_3 Marca_Aiguaimg425_4

Aquests exemplars pertanyen respectivament a diferent sèries o col.leccions que abastaven totes les províncies de l`’Estat espanyol, i que com hi podreu veure mostren allò més representatiu de la demarcació corresponent. Resulta doncs tot un repte i aventura, l’intent de completar aquests conjunts d’una cinquantena de peces diferents.

Xavier

 

Marca_Aiguaimg426_5 Marca_Aiguaimg427_6