Antigues il.lustracions d’etnologia gironina
14 de març de 2016
Valentí Fargnoli, cronista social
31 de març de 2016
Show all

Des del món del Col.leccionisme sempre s’ han seguit amb molt de interès aquests dies de Setmana Santa que estem a punt de celebrar i commemorar. Programes, cartells, opuscles, fotos i postals, sobres filatèlics, i altres ressons relacionats en bona part amb el paper imprès, què fan les delícies de la gent amant dels costums i les tradicions dels pobles, siguin en aquest cas devots, practicants, o no.

Marca_Aiguaimg428_7 Marca_Aiguaimg429_1

Aquest diumenge publiquem en la pàgina de col.leccionisme del suplement dominical del Diari de Girona un article al respecte, i amb diverses il.lustracions al.legòriques. Per altra banda, no hi podíem deixar passar l’avinentesa en el nostre Blog, i amb molt de gust us hi mostrem un petit compendi d’imatges.

Marca_Aiguaimg433_1 Marca_Aiguaimg445_4

 

 

Hi volem recordar igualment la Societat Filatèlica Gironina, entitat força involucrada amb aquesta celebració, i que durant anys i amb la col.laboració i patrocini del Capítol catedralici, emetè uns sobres molt interessants amb il.lustracions al.lusives, segells, i matasegells commemoratius. El caràcter divulgatiu d’aquestes iniciatives hom veia complementat al darrere dels sobres, tot oferint d’una manera extractada però ben representativa, la història de les diferents confraries i capítuls. Recordar també les postals il.lustrades que dibuixaria i editaria aquell mestre de col.leccionistes gironins que fou el Sr. Joaquím Pla Dalmau.      Xavier

Marca_Aiguaimg443_2 Marca_Aiguaimg444_3