Etiquetes d’antigues destil.leries gironines
1 d'abril de 2016
80 anys de Vargas Llosa
5 d'abril de 2016
Show all

Per palesar d’una forma contundent i alhora profitosa la influència de la targeta postal, la Dipositaria de l’Ajuntament de Girona encarregà l’any 1901 l’edició d’unes 14 postals amb vistes representatives de la ciutat, cartolines numerades tant quant a dita col.lecció, com respecte a nombres per participar en un sorteig per ajudar a l’economia de les Fires i Festes de Sant Narcís de l’esmentat any.

Marca_Aiguaimg479_1

Pel preu d’un exemplar d’aquesta curiosa rifa, 30 cèntims de pesseta, s’hi optava als següents premis/regals: Un armari de lluna, i Dotze coberts de plata de llei. Es prenien com a referència els dos primers premis de la Loteria Nacional del 10 de novembre del mateix any, i la data de caducitat era la del següent 31 de desembre.

Marca_Aiguaimg478_2

Unes curiositats: El tamany d’aquestes participacions/postals és superior a l’estandar de l’època, de 9 x 14 cms. No coneixem cap exemplar d’enviat per correu, i s’hi entén, tota vegada que els compradors volien entrar-hi en el sorteig corresponent. Aquestes cartolines les vam incorporar a la col.lecció en un estat de conservació un xic precari, però contents igualment atès l’interès, l’originalitat i la raresa de dites peces.    Xavier