Fires de Girona, any 1901
4 d'abril de 2016
85 anys de la República Espanyola
15 d'abril de 2016
Show all

Normalment i com podeu comprovar els nostres seguidors, ens dediquem majoritàriament a tractar i a mostrar documents històrics, de temps relativament pretèrits i portats per l’ànim de recuperar i de conservar vestigis abans que no desapareguin per sempre més. Per descomptat, tot el que publiquem aquí i als mitjans de què en som col.laboradors, correspón a originals que tenim col.leccionats al Catalunya Postal.

Valgui aquesta entradeta per justificar que avui en parlem d’un personatge contemporani, del major prestigi intel.lectual a nivell internacional, i que acaba de complir i celebrar els seus 80 anys, Es tracta del hispano-peruà Mario Vargas Llosa, premi Nobel de Literatura de l’any 2010.

img485

A l’any següent, el correu espanyol li va dedicar un segell de la sèrie “Personajes”, juntament a altres literats històrics: Miguel Delibes, Luis Rosales, Gaspar Melchor de Jovellanos i Miquel Servet. En l’article que publicarem el proper diumenge a la secció de Col.leccionisme del Diari de Girona, expliquem les característiques d’aquesta mena d’homenatges filatèlics, la imatge dels quals està reservada únicament per als caps d’Estat, i en el nostre cas a la família reial. Així doncs, i “feta la llei, feta la trampa”, i com ja ve realitzant-se fa uns anys, Vargas Llosa apareix en una vinyeta adjunta al facial oficial de 0,80 euros, que hi mostrem.

Marca_Aiguaimg486_1 Marca_Aiguaimg487_2

Hi pupliquem igualment dues imatges de l’escriptor, corresponents a una col.lecció que vam comprar fa anys del fons del fotògraf berlinés Ingo Barth, corresponents a l’any 1992, poc després de la caiguda del Mur de la capital alemanya.   Xavier