Jesse Owens, heroi a Berlín
2 de maig de 2016
Postals romàntiques seriades
14 de maig de 2016
Show all

Aquest darrer diumenge hem publicat a la pàgina de Col.leccionisme del Diari de Girona -que ve apareixent ininterrompodament des de l’any 1982 – un minireportatge dedicat a Plácido Domingo, com sabreu un dels millors cantants lírics de tots els temps, i alhora reputat director d’orquestra, condició aquesta que no es dóna entre els seus companys.

Marca_Aiguaimg543_1 Marca_Aiguaimg565_13

Hi havia diversos motius per recordar aquesta gran figura del bell canto, recentment acoplat per voluntat pròpia a la tessitura de baríton, la mateixa amb què va començar la carrera ara fa més de 50 anys. Fa poques setmanes n’ha complert els 75 anys; durant els últims dies de l’abril passat n’ha protagonitzat vuit sessions al Liceu barceloní sobre l’obra de Verdi, Simon Boccanegra; i un altre acte destacat i alhora emotiu ha estat el de la celebració dels 25 anys de la revista monogràfica Ópera Actual, i el fet d’aplegar els companys/es amb què va inaugurar-ne aleshores la Maestranza de Sevilla.

Marca_Aiguaimg557_2 Marca_Aiguaimg558_8 Marca_Aiguaimg562_10

S’hi han trobat després d’un quart de segle, Plácido Domingo Montserrat Caballé, Teresa Berganza, Josep Carreras i Joan Pons. Hi faltaven perquè ja no hi són, Alfredo Kraus i Victòria dels Angels. No obstant això, s’hi han afegit el també gran tenor català Jaume Aragall, i figures actuals i d’altra generació com ara Ainhoa Arteta, Isabel Rey, Josep Bros, o Maria José Montiel, entre d’altres.

Marca_Aiguaimg559_10 Marca_Aiguaimg563_11

Tenim la satisfacció de poder comptar als fons del Catalunya Postal amb una col.lecció de diversos centenars de fotos dedicades de puny i lletra dels grans divos de l’òpera, espanyols i estrangers, i dels temps de quan aquests començaven a ser realment les figures més cotitzades, allà pels finals dels anys 60 i començament dels 70.

Marca_Aiguaimg564_12 Marca_Aiguaimg561_4

Juntament a les fotografies dedicades, algunes d’elles de generós tamany, hi hem afegit retalls de programes d’actuacions dels mateixos artistes, però així mateix amb la seva signatura. Fixeu-vos que també hi incorporem les corresponents a un altre dels més grans, ja traspassat, l’italià Luciano Pavarotti, i a l’espós de la Caballé, qui fóra gran baríton, l’aragonés Bernabé Martí.   Xavier

Marca_Aiguaimg556_1 Marca_Aiguaimg566_1