Els divos de l’Òpera
11 de maig de 2016
Susqueda i el seu pantà
26 de maig de 2016
Show all

Un repte més per al col.leccionista cartòfil és el de les sèries, talment com els aficionats als cromos, als segells, o als tebeos, tracten d’aconseguir completar els àlbums corresponents. Com que avui ens ha tocat d’ordenar aquest apartat tan ensisador, i encara més quan les targetes reflecteixen temes romàntiques i figures tant de dones, com de parelles, de nens, de famílies senceres, d’etnografia, de costums, d’oficis, etc, doncs us hi ensenyem un botó de mostra.

Marca_Aiguaimg567_1 Marca_Aiguaimg568_2

Aquesta sèrie de 6 exemplars il.luminats/pintats a mà i amb afegits de purpurina, circulà pel correu entre maig i juny del 1908, i sortosament la seva conservació comprovareu que s’esdevé extraordinària. La popular figura francesa de “Mignon” ens presenta la bonica figura i l’expressió d’una noia amb la seva guitarra a les mans.

Marca_Aiguaimg569_3

Aquestes altres 3 peces, no circulades, foren impresses a Berlín l’any 1904 sota la tècnica fotogràfica de gran qualitat anomenada “Oranotypie”. En aquest cas, la sèrie està formada per 12 exemplars.

Val a dir que tant en aquesta disciplina del romanticisme com gairebé en totes les altres de la cartofilia, incluses les referents a la topografia, trobem edicions en els vessants fotogràfic i l’il.lustrat (dibuix,pintura,plomilla,etc.)  Tots dos camins resulten molt atractius, i esplèndidament didàctics i divulgadors de tot el que representaven i feien els nostres avantpassats recents.   Xavier