Postals romàntiques seriades
14 de maig de 2016
Santiago Rusiñol i Girona
31 de maig de 2016
Show all

Ara es compleixen els 50 anys del final de la construcció de la presa de Susqueda i de la  posada en marxa de la central de la Hidroeléctrica de Catalunya. Parlem de dates aproximades, atès que la inauguració oficial de l’embassament es produiria l’any 1967.

Amb aquesta gran obra, amb el pantà de Susqueda, germà a la mateixa conca del Ter i a pocs kms. del de Sau i del més antic, el del Pasteral, se solucionaria per al futur l’abastament d’aigua a diverses comarques gironines, i també a Barcelona ciutat i el seu entorn.

Marca_Aiguaimg464_12 Marca_Aiguaimg467_3      Us hi mostrem de la nostra col.lecció diverses postals, signades de puny i lletra del Valentí Fargnoli i copsades allà pels anys 20, i altres més de la següent dècada, que ensenyen com n’era de bonic aquell poble romànic de Susqueda, què desapareixeria completament del mapa, i que passaria a dependre del també municipi de Sant Martí Sacalm, actualment amb 92 habitants -cens del 2015-.

Marca_Aiguaimg465_1 Marca_Aiguaimg466_2

Gràcies al col.leccionisme de documents gràfics especialment, es pot recuperar la memòria històrica i donar a conèixer a les noves generacions les  desaparicions urbanístiques com aquesta que comentem avui. Un altre dia continuarem amb el mateix tema, però traslladant-nos a Sant Romà de Sau, que patí un cas idèntic.  A la pàgina de Col.leccionisme del proper Dominical del Diari de Girona, en parlem.    Xavier