Susqueda i el seu pantà
26 de maig de 2016
La diada de Sant Joan
24 de juny de 2016
Show all

Del dia 7 d’aquest mes i fins a l’1 de novembre proper, al Museu d’Art de Girona romandrà oberta una exposició dedicada monogràficamente a Santiago Rusiñol i a les seves visites a les contrades gironines. A la pàgina de Col.leccionisme del proper Dominical del Diari de Girona, en parlem.

Marca_Aiguaimg583_1

En aquesta exhibició, que hi recomanem per la destacada selecció de pintures i de documents al.lusius a l’artista català del modernisme (Barcelona, 1861- Aranjuez, 1931), trobem a faltar no obstant això imatges i primers plànols del protagonista. Per altra banda, ens en sembla que el marc  per a una mostra important, és el que pitjor hi podien haver triat, degut als problemes d’accesibilitat i a l’escampada del material per nombroses sales i plantes.

Marca_Aiguaimg584_2

De la nostra col.lecció hem triat aquestes targetes, una d’elles corresponent a un retrat fet per Ramon Casas; una altra, amb la pròpia signatura; i una més, amb un Rusiñol d’esquenes tot pintant un paisatge a Arbúcies. Per altra banda, hi veureu dos retrats fets per foto Lux i corresponents a la sèrie de tipus populars gironins, del famós Pepet Gitano (Josep Cortés Solé), qui l’hi feia de guia, secretari i portamaletes, durant les visites del pintor, escriptor i dramaturg a les comarques gironines.    Xavier

Marca_Aiguaimg585_1