Centenari de la Transmediterránea
25 de desembre de 2016
Sant Eloi, patró dels ferrers
25 de desembre de 2016
Show all

Des dels inicis de la guera civil espanyola i en part motivat per la necessitat de retirar el diner en metàl.lic per a la indústria de la munició, a la majoria dels municipis, majoritàriament de la zona republicana es dictaminaria d’imprimir la pròpia moneda via petits bitllets, vals, i fins i tot discos de cartró als quals s’enganxaven segells postals de curs legal.

Marca_Aiguaimg895_1

Aqui mostrem els bitllets de 25 cèntims i d’una pesseta corresponents a Cassà de la Selva, amb les signatures de l’alcalde, l’interventor i el dipositari. Hi acompanyem una selecció de monedes de la cooperativa de consum La Protectora, un capítol aquest amb una estreta relació amb l’anterior i que mereix un tractament personalitzat un altre dia.  Xavier