Bitllets i monedes locals
25 de desembre de 2016
L’actor Kirk Douglas
25 de desembre de 2016
Show all

Els primers d’aquest mes se celebrà Sant Eloi, el patró internacional dels gremis relacionats amb el metall: ferrers, serrallers, orfebres, llauners, i fins i tot encuanyadors de monedes, per la qual cosa el relacionem directament amb la numismàtica, ciència auxiliadora de la història i germana de la filatèlia.

Marca_Aiguaimg900_2 Marca_Aiguaimg901_1

Eloi fou un laic francés (Chaptelat, 588-Noyon, 660) que per les seves bones accions benèfiques i emprenedoria d’empreses socials fóra nomenat bisbe. La relació que hi tingué amb els esmentats oficis feu que se li declarés sant patró. A França especialment en resulta ben respectat, i el seu nom se celebra com a diada de la gent del metall, inclosos els mecànics de moltes branques.  Xavier