Els Oscar de Hollywood
26 de març de 2017
El Tour de France
24 de juliol de 2017
Show all

Amb la festivitat del patró, celebrada amb molt d’èxit i arreu ahir diumenge, la vida social i especialment la intel.lectual, l’artística i la sentimental han tornat a renovar la devoció per l’efemèride, i no només a nivell literari, comercial i lúdic.

Marca_Aiguaimg190_1 Marca_Aiguaimg191_2

 

A més de Catalunya, a molts altres indrets de l’Estat espanyol i de situats en latituds ben allunyades dels cinc continents, el personatge històric i de llegenda és igualment reconegut com a patró, tot resultant molt venerat i recordat.

Marca_Aiguaimg194_2 Marca_Aiguaimg195_1

 

Des de Rússia fins a Anglaterra; des d’Etiòpia fins als països llatinoamericans; Sant Jordi compta amb una iconografia amplíssima i molt rica, fins i tot amb aquest vessant que hom podria considerar com a sensual davant la noia salvada del maligne drac.

Marca_Aiguaimg193_1 Marca_Aiguaimg192_2

 

Tota la premsa i resta de mitjans de comunicació; les institucions, entitats i en general la societat civil en fan festa grossa; però trobem a faltar una exposició de material il.lustrat i documental al.legòric. Sempre hi estem oberts a col.laborar, desinteressadament i amb molt de gust, I mostrar els fons del nostre arxiu.

Marca_Aiguaimg196_3 Marca_Aiguaimg197_2

 

Targetes postals, fotografies, gravats, documents filatèlics, llibres, cromos, pintures, i d’entre tot aquest material, voldríem destacar l’aquarel.la que ens regalà un bon dia qui fou gran artista polifacètic, el gironí Carles Vivó.  Xavier

resized_img534