El patró Sant Narcís
13 de novembre de 2017
Reivindicacions catalanistes
13 de novembre de 2017
Show all

Avui s’acaba d’inaugurar a l’Antic Hospital de Sant Feliu de Guíxols la XXVIII Exposició Filatèlica i de Col.leccionisme de la ciutat ganxona, de la qual en som membres fundadors. El tema d’honor d’enguany reflecteix el 125è aniversari de la inauguració del tren, tren petit, carrilet, feliuet… , com s’hi havia conegut aquest entranyable mitjà de comunicació, inaugurat el 28 de juny de 1892, i clausurat el 10 d’abril de 1969.

Nosaltres personalment hi hem co,laborat en nombroses ocasions amb tal motiu, tot escrivint sobre la efemèride, i alhora cedint el nostre fons documental i gràfic per a les exposicions que durant els darrers anys s’hi han anat organitzant.

L’xhibició que comença avui i que clourà el proper dia 23, ha presentat aquest matí el butlletí, dos segells de correus, i el matasegells commemoratiu. Aquí hi teniu la portada de dita revista social, on mostra l’arribada del tren a Girona l’esmentat dia de la clausura, precisament la màquina nro 6, la mateixa que conservà la família Bregante de Cassà, i que des de fa uns dies resta a disposició del públic, amb tot el comboi sencer, rera de signar un conveni amb l’Ajuntament.    Xavier

carrilet estació Cassà, any 1967 Marca_Aiguaimg604_3

 

NOTA: Aquesta entrada se’ns va quedar com a esborrany i  no va entrar-hi quan tocava, d’aquí le manca de coincidència amb les dates corresponents. Tanmateix hi hem volgut ensenyar-la, i per actualitzar el tema, val a dir que l’exposició itinerant continuà des de Sant Feliu a Castell d’Aro -dies 30/9 al 22/10; que actualment romana oberta a Santa Cristina i fins al proper dia 26 de novembre; per continuar tot seguit per Llagostera, Cassà, Llambilles, Quart i Girona, on hi arribarà el proper mes de juny i restarà instal.lada al Museu d’Història de la ciutat, fins al mes de setembre.  Xavier